Avrupa Parlamentosu’ndan İngiltere’ye serbest dolaşım uyarısı

Avrupa Parlamentosu (AP) üyelerinin çoğunluğu, İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden (AB) ayrılıncaya kadar birliğin serbest dolaşım yasalarına uymak zorunda olduğunu belirtti.

AP Genel Kurulu’nda, İngiltere Başbakanı Theresa May’in, gelecek ay AB’den çıkış sürecinin başlatılmasıyla aynı gün, AB vatandaşlarının serbest dolaşımına son vereceği iddiası ele alındı. AP üyeleri, AB Komisyonundan, İngiltere’de yaşayan AB vatandaşlarının serbest dolaşım haklarına saygı duyulmasını sağlamasını istedi. Birçok konuşmacı ayrıca, AB vatandaşlarının Brexit görüşmelerinde ‘pazarlık kozu’ olarak kullanılmamaları gerektiğini vurguladı.

İngiltere’de yaşayan 3.1 milyon AB vatandaşının Haziran 2016’da yapılan referandum sonrası belirsizlik içinde bırakıldığını kaydeden AP üyeleri, İngiltere’nin üyeliği devam ettiği sürece bu kişilerin serbest dolaşım hakkını güvence altına alması ve Brexit sonrası bile kazanılmış haklara saygı göstermesi uyarısında bulundu.

AB Komisyonu Üyesi Vera Jourova ise İngiltere’nin üyeliği sürdüğü müddetçe AB’nin tüm yükümlülüklerine uyması gerektiğini belirterek, “Serbest dolaşım, AB’nin temel haklarından biridir” dedi.
İngiltere basını, Başbakan May’in AB’den çıkış sürecinin başlatılmasıyla beraber AB vatandaşlarının İngiltere’de süresiz olarak oturum ve çalışma izni alma hakkına son vereceğini yazmıştı.

Ajanslar-Hürriyet

from Haberler – AB Haber http://ift.tt/2mdPRCy
via CHPAB

Bu yazı ab, ABHaber, Haberleri içinde yayınlandı ve , , olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google fotoğrafı

Google hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s