AB’den, Yüksekdağ ve Demirtaş ile ilgili açıklama

Avrupa Birliği, Figen Yüksekdağ’ın vekilliğinin düşürülmesi ve Selahattin Demirtaş’a 5 ay hapis cezası verilmesinin endişeleri artırdığını belirtti.

AB Komisyonu Sözcülüğü yaptığı açıklamayla, HDP’nin Eş Genel Başkanlar dahil 3 milletvekiline yönelik cezaların, dokunulmazlıkların kaldırıldığı dönemde dile getirilen endişeleri daha da arttırdığını vurguladı.

Açıklamada, AB’nin HDP’lilerin gözaltına alınmaları ve tutuklanmalarına da tepki gösterdiği anımsatıldı ve “Demokratik yollarla seçilen tüm siyasi partilerin yasamaya tam ve etkin katılımı, Türkiye’nin uluslararası taahhütleri ve aday ülke statüsünün vazgeçilmez bir unsurudur” denildi.

Açıklamada, AB’nin Avrupa Konseyi ile birlikte durumu yakından takip etmeye ve değerlendirmeye devam edeceği belirtildi.

Ajanslar

from Haberler – AB Haber http://ift.tt/2lsN1sM
via CHPAB

Bu yazı ab, ABHaber, Haberleri içinde yayınlandı ve , , olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google fotoğrafı

Google hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )