AB, su konusunda farkındalık yaratıyor

Çevre koruma ve su kaynaklarının etkin ve rasyonel kullanımı alanında farkındalık yaratacak faaliyetlerin uygulanması konusunda Türkiye’ye destek olmayı amaçlayan Avrupa Birliği finansmanlı proje başladı. Proje açılışını duyurmak amacıyla 22 Şubat 2017 tarihinde Ankara’da bir tören düzenlendi. Etkinliğe Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkan Yardımcısı Sn. Gabriel Munuera Vinals, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı Sn. Akif Özkaldı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Sn. Mustafa Öztürk ve Milli Eğitim Bakanlığı’ndan Bakan Yardımcısı Sn. Orhan Erdem’in yanı sıra projede yer alan kurumların temsilcileri katıldı.

“Su Elçileri Eğitim ve Farkındalık Artırma Teknik Destek Projesi”nin tamamlanmasıyla;

-sürdürülebilir su kullanımı ve çevrenin korunması konularında okul öncesi, ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin farkındalığı arttırılacak,
-paydaş kuruluşların kurumsal kapasiteleri geliştirilecek; ve
-3 pilot havzada (Konya Kapalı, Batı Akdeniz ve Doğu Karadeniz) yürütülecek tanıtım kampanyaları aracılığıyla sürdürülebilir su kullanımı ve çevrenin korunması konularında kamuoyunun yaklaşımı geliştirilecek ve farkındalığı artırılacaktır.

Çevrenin korunması, katılım süreci bağlamında ilerlemenin sağlanmasına yönelik olarak AB’nin Türkiye’ye dönük destek çabalarının da en temel unsurlarından biridir. Şimdiki ve gelecek kuşaklar için çevrenin korunması, ortak hedefimiz olup bu aynı zamanda ortak çabaları da gerekli kılmaktadır. Bu proje ile birlikte, çevre politikalarının uygulanmasında Türkiye’ye yardımcı olmak amacıyla AB tarafından sağlanan toplam katkı tutarı 1 milyar Avronun üzerine çıkmıştır.

from Haberler – AB Haber http://ift.tt/2kMR9F5
via CHPAB

Bu yazı ab, ABHaber, Haberleri içinde yayınlandı ve , , olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google fotoğrafı

Google hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s