KAPADOKYA’DA DÜZENLENEN AB GENÇLİK FORUMU’NDA ÖĞRENCİLER TEMEK HAKLAR VE KİMLİK ÜZERİNE TARTIŞIYO R

Türkiye’nin 23 kentinden 125 üniversite öğrencisi ile akademisyen ve gazeteciler, 27-29 Mayıs günlerinde Kapadokya’da düzenlenecek olan 8inci Avrupa Gençlik Forumu’nda bir araya gelecek. Etkinlikte AB Türkiye Delegasyonunu Siyasi İşler, Basın ve Enformasyon Bölümü Başkanı Müsteşar Ireneusz Fidos temsil edecek.

Avrupa Birliği’nde ve Türkiye’de temel haklar, yerel ve ulusal kimlik gibi başlıklarda düzenlenecek eğitim oturumlarına katılacak olan öğrenciler, çalıştaylar sırasında da bu konular üzerinde tartışmalar yapacaklar.

Moderatörlüğünü Kaan Yakuphan’ın üstleneceği “Benim Haklarım, Benim Kimliğim” başlıklı forumda ise farklı dini ve etnik gruplardan öğrenci, yazar, gazeteci, sanatçı ve temsilciler, elektronik oylama yoluyla cevaplandırılan anketin sonuçları üzerinde görüşlerini paylaşacaklar. Bu etkinliğe katılacak konuşmacılar arasında gazeteci Coşkun Aral, yazar Pakrat Estukyan ve akademisyen Nil Mutluer bulunuyor.

Bu forum, AB Türkiye Delegasyonu ile 1996’da kurulan ve Türkiye’nin 20 kentinde faaliyet gösteren AB Bilgi Merkezleri Ağının işbirliğinde gerçekleştirilmektedir. Bilgi Merkezleri düzenli olarak, AB hakkında bilgi sağlamakta; kamuoyuna yönelik görünürlük etkinliklerinin yanı sıra konferans, toplantı, sergi ve konser gibi kültürel etkinlikler de düzenlemektedir.