Tunus'ta gerçekleştirilen terörist saldırıya ilişkin AB Yüksek Temsilcisi Mogherini'nin açıklaması

AB Dış Politika Yüksek Temsilcisi / Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Federica Mogherini’nin Tunus’ta gerçekleştirilen terörist saldırıya ilişkin açıklaması

Bugün Tunus’ta gerçekleştirilen saldırıyla, Daeş terör örgütü Akdeniz bölgesi ülkelerini ve halklarını bir kez daha hedef alıyor.

Bu saldırı terör tehdidine karşı ortaklarımızla daha da yakın işbirliği kurmak yönündeki irademizi güçlendiriyor. Bu ortak sorunu daha dün Brüksel’de Tunus Dışişleri Bakanı Taieb Baccouche ile yaptığımız görüşmede ele aldık.

Saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine ve yakınlarına taziyelerimi sunar, Avrupa Birliği’nin Tunus halkıyla dayanışma içinde olduğunu hatırlatırım.

Avrupa Birliği, tüm araçlarını seferber ederek Tunus’u teröre karşı mücadelede ve güvenlik sektörü reformunun yanı sıra Tunusluların, ve özellikle gençlerin yararlandığı, demokratik dönüşüm ve ekonomik reform alanlarında desteklemeye kararlıdır.