AVRUPA SOSYALIST PARTISI (PES) TÜRKIYE'DEKI TUTUKLANMALAR KONUSUNDA ENDIŞELI

Avrupa Sosyalistler Partisi (PES) Türkiye’de en az 24 gazeteci ve medya çalışanının tutuklanmasıyla sonuçlanan gelişmeleri yakından takip etti.

PES Başkanı Sergei Stanishev konu hakkında “ifade ve söylem özgürlüğü her demokratik toplumda tartışılmaz bir haktır. Türkiye Avrupa Birliği üyeliği yolunda ilerlemek istiyorsa, Avrupa değerlerine içten bir kararlılık göstermesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu konuda AB Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini’nin hızlı müdalesini yerinde buluyoruz” yorumunu yaptı.

PES Genel Sekreter Yardımcısı Giacomo Filibeck de gelişmelerle ilgili olarak “Türkiye’de olanlar hükümetin yetkisinin çok daha ötesine geçmesindeki riski bir kere daha gösteriyor. Gelecek seçimleri de göz önünde bulundurarak Türk hükümetinin bu kaygıları ciddiye almalarını umuyoruz” dedi

İngilizce PES ve CHP açıklamaları: http://chpbrussels.org/2014/12/16/pes-and-chp-remarks-about-recent-arrests-in-turkey/

Çeviri: Eda Isaksson