Yüksek Temsilci Federica Mogherini tarafından yerleşim birimleri konusunda İsrail tarafından yapılan son d uyuruya ilişkin açıklama

Brüksel , 05/11/2014
141105_01

Yüksek Temsilci Federica Mogherini tarafından yerleşim birimleri konusunda İsrail tarafından yapılan son duyuruya ilişkin açıklama

İsrail İçişleri Bakanlığı’na bağlı Kudüs Planlama ve İnşaat Komitesi tarafından alınan ve Doğu Kudüs’ün Ramat Şalom mahallesinde 500 yeni konutun inşasını onaylanan karar, diplomatik sürecin yeniden canlandırılması için yürütülmekte olan çabaları sekteye uğratabilir. Gazze’nin rehabilitasyonuna yardımcı olmak ve tarafların barış sürecini yeniden başlatmalarını desteklemek amacıyla, başta AB olmak üzere uluslararası toplum tarafından çalışmalar yürütülmektedir. Ancak bu karar iki devletli bir çözümü sekteye uğratacak ve İsrail’in Filistinlilerle müzakereye dayalı barışçıl bir çözüm yönündeki kararlılığına dair şüphe uyandıran son derece tehlikeli yeni bir adıma işaret etmektedir.

AB, Üye Devletler ve uluslararası camianın diğer bir çok üyesinin İsrail yerleşimleri meselesine ilişkin yaptıkları çağrılara kulak verilmemesi karşında, İsrailli yetkilileri Doğu Kudüs ve Batı Şeria’daki yerleşim politikasını değiştirmeye davet ediyorum."

Brussels , 05/11/2014
141105_01

Statement by High Representative Federica Mogherini on the latest Israeli announcement on settlements

"The approval of the construction of 500 new housing units in the East Jerusalem neighbourhood of Ramat Shlomo decided by the Israeli Interior Ministry’s District Committee for Planning and Construction in Jerusalem risks to jeopardize the on-going efforts to resume a diplomatic process. The international community, starting from the EU, is engaged in providing assistance for the rehabilitation of Gaza and help the parties to restart a peace process, but this decision represents yet another highly detrimental step which undermines the prospects for a two-state solution and seriously calls into question Israel’s commitment to a peaceful negotiated settlement with the Palestinians.

Since the pleas by the EU, by its Member States and by many other members of the international community on the issue of Israeli settlements have remained unheard, I call on the Israeli authorities to reverse it and put an end to its settlement policy in East Jerusalem and in the West Bank."