AB'den Irak'ta kurulan yeni hükümete ilişkin açıklama

Brüksel, 9 Eylül 2014

Irak’ta kurulan yeni hükümete ilişkin açıklama

"Yeni hükümetin kurulması ve sundukları iddialı program münasebetiyle Başbakan Haider Al Abadi’yi tebrik ediyoruz. Ülkenin geleceği ve bütünlüğünün korunması amacıyla, kişisel menfaatlerin bir kenara bırakılarak sergilenen uzlaşma ve kapsayıcılık ruhunu memnuniyetle karşılıyoruz. Bu itibarla hükümetin tamamlanması yönünde kısa bir süre içinde anlaşmaya varılmasını umut ediyoruz.

Avrupa Birliği, ülke ve bölgenin istikrarı açısından hayati önem taşıyan bir dönemde kurulan yeni hükümeti büyük zorlukların beklediğinin farkındadır. Bu çerçevede, hükümet üyelerinin tamamının tüm Irak vatandaşlarının çok sayıdaki acil ihtiyaçlarına kapsayıcı bir yanıt verebilmek için etkin bir şekilde birlikte çalışmalarını yürekten diliyorum. AB bu yöndeki çabalara tam destek sözü vermektedir."

Brussels, 9 September 2014

Statement on the formation of the new government in Iraq

"We congratulate Prime Minister Haider Al Abadi on the formation of the new government and the presentation of a demanding programme. We welcome the spirit of compromise and inclusiveness through which personal interests are put to one side for the sake of the future of the country and the preservation of its unity. We hope that agreement will be reached shortly on the completion of the government.

The European Union recognizes the huge challenges that the new government faces at a moment which is crucial for the stability of the country and the region. We sincerely hope that the whole government will work effectively together to give inclusive responses to the many urgent needs of all the Iraqi citizens. The EU pledges its full support in this endeavour."