"ÇEVRE İÇİN PEDAL ÇEVİR"

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Dünya Çevre Günü Kıtalararası Bisiklet Gezisi, festivale dönüşüyor. Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında 6-7-8 Haziran tarihlerinde düzenlenen, Uluslararası Bisiklet Festivali’nde katılımcılar, iki kıta arasında pedal çevirmenin ayrıcalığını yaşayacak. Bisikletliler Derneği tarafından organize edilen etkinlik, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu ve Birleşmiş Milletler Türkiye tarafından da destekleniyor.

Çevre kirliliğiyle mücadelede kamuoyunu bilinçlendirmeyi hedefleyen AB Türkiye Delegasyonu, günlük ulaşımda motorlu taşıt yerine, bisiklet gibi çevre dostu araçların kullanımını teşvik etmek istiyor.

Dünya Çevre Günü Kıtalararası Bisiklet Gezisi ve 1. Uluslararası Bisiklet Festivali

2008 yılında kurulan ve Avrupa Bisiklet Federasyonu’nun üyesi olan Bisikletliler Derneği, Dünya Çevre Günü Kıtalararası Bisiklet Gezisini festivale dönüştürüyor. Bakırköy Botanik Parkı’nda düzenlenecek festivalde bisiklet severleri, geziler, sohbetler ve sunumlar bekliyor.

6 Haziran Cuma günü saat 19.00’da Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda başlayacak festival, "Pedallar, Bu Gece, SOMA İçin Dönüyor!" etkinliğiyle devam edecek.

7 Haziran Cumartesi günü ise katılımcılar, "Bisikletle, Tarihi Yarımada’nın Kalbine Giriyoruz" Gezisine katılacak ve ardından sunumlar, film gösterimleri yapılacak.

Dünya Çevre Günü Kıtalararası İstanbul Bisiklet Gezisi, 8 Haziran Pazar günü saat 11.00’da Harbiye Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı önünden başlayacak. Boğaz Köprüsü’nden devam edecek bisiklet turu, Harem – Üsküdar Otopark alanında sona erecek.

Festival alanında konaklamak için kayıt yapılması zorunludur. Kayıt yaptıran misafirlere festival bilekliği takılacaktır. Sadece bilekliği olanlar, kamp alanında konaklayan ve etkinliğe katılanlara, yemek, ücretsiz olarak ikram edilecektir. Katılımcıların kask takmaları ve bisiklet frenlerinin tam çalışır vaziyette olması zorunludur.

Ayrıntılı bilgi için:
www.bisikletliler.org