AB Dış Politika Yüksek Temsilcisi Ashton Mısır’ı ziyaret ediyor

AVRUPA BİRLİĞİ – Brüksel, 16 Temmuz 2013

Catherine Ashton Mısır’ı ziyaret ediyor

Avrupa Birliği’nin Dışişleri ve Güvenlik Politikasından sorumlu Yüksek Temsilcisi ve Komisyon Başkan Yardımcısı Catherine Ashton, Çarşamba günü Mısır’ı ziyaret ediyor.

Ashton bu ziyareti sırasında geçici Devlet Başkanı Adly Mansour, geçici Başbakan Hezam Beblawy ve geçici hükümetin diğer yetkilileri ile bir araya gelecek ve diğer siyasi güçler ve sivil toplum temsilcileriyle de görüşmelerde bulunacak.

Seyahatten önce Catherine Ashton şu açıklamayı yaptı: “Mısır’a, demokrasiyi destekleyen tüm grupları içine alan tamamen kapsayıcı bir siyasi süreç olması gerektiği yönündeki mesajımızı vurgulamak üzere gidiyorum. Mısır’ın mümkün olan ilk fırsatta demokratik geçiş sürecine geri dönmesi gerektiğini ifade edeceğim. AB, gerçek anlamda özgürlüğün ve ekonomik büyümenin olduğu daha iyi bir geleceğe yönelik yolculuklarında Mısır halkına destek olmaya kararlıdır.”

Orjinal açıklama :

EUROPEAN UNION
Brussels, 16 July 2013

Catherine Ashton visits Egypt

Catherine Ashton, High Representative of the Union for Foreign Affairs and Security Policy/Vice President of the Commission, visits Egypt on Wednesday.

She will meet with interim President Adly Mansour, interim Prime Minister Hezam Beblawy and other members of the interim government, and will hold talks with other political forces and representatives of civil society.

Before her trip, Catherine Ashton said: "I am going to Egypt to reinforce our message that there must be a fully inclusive political process, taking in all groups which support democracy. I will underline that Egypt needs to return as rapidly as possible to its democratic transition. The EU is determined to help the Egyptian people on their journey to a better future of real freedom and economic growth."