Bornova Belediye Başkanı Sındır Avrupa Enerji Kentleri Ağı Başkan Yardımcısı Seçildi

Bornova Belediye Başkanı Prof.Dr.Kamil Okyay Sındır ve AB ülkelerinden yerel yönetim temsilcileriyle

Sındır, Avrupa’da Söz ve Yetki Sahibi Oldu

Kısaca, “Avrupa Enerji Kentleri Ağı” (EnergyCities) olarak adlandırılan ve Avrupa’da 30 ülkeden 1000’e yakın yerel yönetimi temsil eden birlik yönetimine Nisan ayında seçilmiş bulunan Bornova Belediye Başkanı Prof.Dr.Kamil Okyay Sındır, dün Brüksel’de gerçekleştirilen ilk Yönetim Kurulu toplantısında yapılan görev dağılımında “Başkan Yardımcılığı”na seçildi.

Sürdürülebilir Enerji alanında katılımcı kentlerin rolünü ve kapasitesini geliştirmek, enerji, çevrenin korunumu ve kentsel politikalar konularında yerel, ulusal ve Avrupa Birliği politikalarına yön vermek, yerel yönetimlerin deneyimlerini paylaşabilmesine olanak sağlamak, ortak projeler ve işbirlikleri sayesinde yerel yönetimler arasında bilimsel ve sosyal köprüler kurabilmek üzere 1990 yılından bugüne kadar hizmet veren kuruluşun Türkiye’den üç üyesinden birisi olan ve 2011 yılında Kuruluşa katılan Bornova ilçemizin belediye başkanı Prof.Dr.Kamil Okyay Sındır bundan sonra dünyanın geleceği üzerinde çok daha aktif ve önemli bir göreve getirilmiş oldu.

Sındır, 4 günlük Brüksel seyahatinde ayrıca Enerji Kentleri Ağı’nın 4 Belediye Başkanından oluşan delegasyonuna seçilerek Avrupa Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso ve Avrupa Komisyonu Enerji Komiseri Günther Oettinger ile temaslarda bulundu bu esnada R20-İklim Eylem Bölgeleri girişiminin kurucusu olan Eski California Valisi Arnold Schwarzenegger ile de tanışma fırsatı buldu. Enerji tüketimini ve sera gazı emisyonlarını azaltmak, yerel ekonomileri güçlendirmek gibi temel hedefleri bulunan R20 Regions of Climate Action (R20 İklim Eylem Bölgeleri) kurucusu olan Arnold Schwarzenegger’in de açılışta bulunduğu Avrupa Belediye Başkanları Sözleşmesi toplantısında ayrıca R20 ile Avrupa Birliği arasında iklim değişikiliği ve sera gazı emisyonlarının azaltılmasına yönelik ortak çalışma protokolü de imzalandı.

CHP Avrupa Birliği Temsilciliği

Bornova Belediye Başkanı Prof.Dr.Kamil Okyay Sındır ayrıca, Avrupa Sürdürülebilir Enerji Haftası dolayısıyla Brüksel’de düzenlenen Kongreye, Avrupa Belediye Başkanları Sözleşmesi (Covenant of Mayors) yıllık olağan toplantısına ve Avrupa Sosyalistleri Partisi (PES)’de gerçekleştirilen Avrupa Yerel ve Bölgesel Sosyalist Temsilciler Birliği toplantılarına katıldı ve CHP Avrupa Temsilciliğine de ziyarette bulundu.