CHP Avrupa Birliği Temsilcisi Kader Sevinç Türkiye-AB ilişkileri üzerine uluslararası haber ajansı SETIME S’a konuştu

İngilizce uluslararası haber ajansı SETIMES’ta yayımlanan Türkiye-AB ilişkileri ve demokrasi üzerine CHP AB Temsilcisi ve Avrupa Sosyalist Partisi Yönetim Kurulu Üyesi Kader Sevinç’in görüşlerinin de yer aldığı haber/analizin Türkçesi:

"CHP Avrupa Birliği Temsilcisi Kader Sevinç ise, SETimes’a, Brüksel’in "Türkiye konusunda uzun zamandır stratejik bir vizyonla hareket etmeyerek, ülkedeki demokratik reformları ve sosyal kalkınmayı pozitif etkileme gücünü kaybettiğinden" bahsetti.

Sevinç, bunun neticesinde, hükümetin "gittikçe daha otoriter bir hal alıp, medya, akademisyenler, sivil toplum ve yargı üzerinde baskı kurduğunu" söyledi.

Sevinç, Türkiye ile AB’nin demokratik standartlar hususunda daha yakın bir ilişki içinde olmasının, "CHP’nin temsil ettiği sosyal demokratlar ve ilerici güçler için sevindirici olacağı" görüşünde."