AB TÜRKİYE ADALET AKADEMİSİNİ DESTEKLİYOR

Adalet Akademisi’nin Türk yargı sistemi için güçlü ve bağımsız bir eğitim kurumu olmasını destekleyen AB finansmanlı projenin açılışı 6 Aralık’ta Ankara’da yapılacak.

Adalet Akademisi Başkanı Hüseyin Yıldırım’ın ev sahipliğinde gerçekleşecek Proje açılış törenine Adalet Bakanlığı Müsteşarı Sayın Birol Erdem, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Başkan Yardımcısı Sayın Ahmet Hamsici, Almanya Büyükelçisi Sayın Eberhard Pohl ile Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkan Yardımcısı Béla Szombati katılacaklar.

Türkiye Adalet Akademisi, Almanya Federal Adalet Bakanlığı tarafından desteklenen Alman Uluslararası Hukuk İşbirliği Vakfı ile Macaristan Hakim Okulu ile birlikte çalışacaktır. Bu ortaklık Avrupa Komisyonu’nun aday ülkelerde idari kapasitenin arttırılmasına yönelik “eşleştirme projesi” mekanizmasıyla yürütülecektir.

AB’nin 1,1 milyon € tutarında katkıda bulunacağı 24 ay sürecek yeni proje kapsamında Adalet Akademisi’nin hem kurumsal hem de akademik kapasitesi ele alınacaktır. Bu kapsamda:

• Modern bir Akademi’nin ihtiyaçlarını karşılayan yeni bir taslak yasa hazırlanacaktır.• Yargı eğitiminin kalitesini arttırmak üzere bir Etki Değerlendirme Birimi kurulacaktır.• Akademi’nin Halka İlişkiler ve Dokümantasyon Birimleri güçlendirilecektir.• Uluslar arası yargı ağları ile işbirliği mekanizmaları oluşturulacaktır.• Mevcut eğitim stratejilerinin gözden geçirilmesi ve meslek-öncesi, hizmet-içi ve uzmanlık eğitimleri için güncel bir eğitim stratejisinin ve müfredatın tasarlanması yoluyla akademik kapasite arttırılacaktır.• Hukukçulara insan hakları eğitimi verilmesi için bir İnsan Hakları Birimi kurulacak ve başlıca AİHM (Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi) kararlarını içeren bir veri tabanı oluşturulacaktır. Bu proje, Türkiye’nin Birliğe katılım hazırlıkları çerçevesinde, AB’nin uzun zamandan beri Türkiye’de yargı reformuna verdiği desteğin yeni bir örneğidir. Bu amaçla, şu ana kadar toplam değeri 125 milyon € civarında olan 30’dan fazla proje gerçekleştirilmiştir.

Tarih/ Saat: 6 Aralık 2012, 14:00

Yer: Türkiye Adalet Akademisi, Eğitim Binası, No 2, İncek Bulvarı, Ahlatlıbel Kampüsü, Çankaya, Ankara

Ayrıntılı bilgi için lütfen Delegasyonla temasa geçiniz:Nur Önsoy, Tel: (+90 312) 459 87 00