CHP’DEN ARAP BAHARININ ARDINDAN BALKANLAR KONFERANSI

ANKARA (ANKA) – CHP, Arap Baharı konferansının ardından şimdi de Balkan ülkelerinden temsilcileri Türkiye’de bir araya getirecek. CHP, 24 ve 25 Kasım tarihlerinde İstanbul’da Balkanlar ve Sosyal Demokrasi konulu uluslararası bir konferans düzenleyecek. Konferansın açılış konuşmasını Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu yapacak. Konferansa, Yunanistan eski Başbakanı, Sosyalist Enternasyonel Başkanı Yorgo Papandreu ve Sırbistan Eğitim ve Bilim Bakanı Zarko Obradoviç’in de açılış konuşmacıları olarak katılması bekleniyor. Edinilen bilgiye göre, İstanbul Mövenpick Hotel’de “Değişimde Sosyal Demokrasi: Balkanlar’da Dayanışma ve Refah” başlığı altında düzenlenecek iki günlük konferansta çeşitli paneller düzenlenecek. Panellerde, “Balkanlar’da; güvenin inşasına bir yol olarak sosyal demokrasi, ekonomik büyüme ve istihdama bir araç olarak sosyal demokrasi ve bölgesel işbirliğine bir yol olarak sosyal demokrasi” başlıkları tartışılacak. Konferansa balkan ülkelerinden siyasetçiler, kanaat önderleri, akademisyenler, gazeteciler ile sivil toplum örgütü temsilcileri davet edildi.

Konferansın açılış konuşmasını ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yapacak. Konferansa, Yunanistan eski Başbakanı, Sosyalist Enternasyonel Başkanı Yorgo Papandreu ve Sırbistan Eğitim ve Bilim Bakanı Zarko Obradoviç‘in de açılış konuşmacıları olarak katılması bekleniyor. İki günlük konferansın ardından bir de kapanış bildirisi yayımlanacak. CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, sosyal demokrasinin bütün Avrupa’da yükselen bir bakış açısı olduğunu ifade ederek, bu konuda sorunları ve beklentileri bakımından en fazla duyarlı olması gereken coğrafyalardan birinin de Balkanlar olduğunu belirtti. Konferansın bu düşünce etrafında biçimlendiğini söyleyen Loğoğlu, konferansın sosyal demokrasiye odaklanması bakımından önemine vurgu yaptı. 24 Kasım’da başlayacak konferanstan bir gün önce ise, İstanbul’da konferansa ilişkin bir de bilgilendirme toplantısı yapılacak. (ANKA)

CHP’DEN ARAP BAHARININ ARDINDAN BALKANLAR KONFERANSI için 1 cevap

1. Yusuf Meriç der ki:

Özellikle son yıllarda CHP AB Temsilciliği’nin düzeyli ve atak çalışmaları,hem CHP nin hemde ülkenin tüm dünyada tanıtımı açısından yararlı olmuşttur. Bu çalışmaların başındaki Kader Sevinç’in bu sonuçlarda katkısı nedeniyle kutluyorum. Başarılarının devamını diliyorum Kader kardeşim.