AB’nin Nobel Barış Ödülü’ne Layık Görülmesi Münasebetiyle Konsey Tarafından Yapılan Açıklama

Avrupa Birliği Konseyi

3191. DIŞ İLİŞKİLER Konsey toplantısı
Lüksemburg, 15 Ekim 2012

Konsey aşağıdaki açıklamayı kabul etmiştir;

“Konsey, Avrupa Birliği’ni uzlaşma, demokrasi, insan haklarının desteklenmesi ve kıta genelinde barış ve istikrarın yaygınlaştırılması yönündeki çalışmaları nedeniyle Nobel Barış Ödülü’ne layık gören tarihi kararı memnuniyetle karşılamıştır.

Ödül aynı zamanda, ezeli düşmanların bir dizi kilit değer etrafında birleşen dostlar haline geldiği Avrupa’da, bölgesel entegrasyon ve genişlemeyi amaçlayan tarihi ve dünyada benzeri görülmemiş bu projenin takdir edilmesini ifade etmektedir.

Konsey, barış ve temel hak ve değerlerin desteklenmesi ve dış eylemlerinin tutarlılığı, kapsamı ve etkinliğinin arttırılması için yılmadan çalışmaya devam edecektir.”