CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu: Sayın Davutoğlu’nun talimatıyla CHP vekilleri olarak Suriyelilerin kaldığı kamplara sokulmadık

A.A’DAN CHP’YE SANSÜR…

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu  dün TBMM’de Dışişleri Bakanı Davutoğlu’nun CHP ve Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na yönelik “Hezeyan Ürünü” açıklamalarını yanıtladı, A.A. bu yanıtları sansürledi.

TBMM’de basın toplantısı düzenleyen Faruk Loğoğlu AKP’nin Suriye politikasını eleştirdi, CHP’nin görüşlerini açıkladı ve Davutoğlu’nun Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na yönelik sözlerine de yanıt verdi.  Ancak, A.A. bu açıklamaların tek bir cümlesini bile kullanmadı, kamuoyundan gizledi.

A.A.’nın kullanmadığı, CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu’nun  konuya ilişkin açıklaması şöyle ;

“Sayın Davutoğlu’nun,  CHP ve Genel Başkanı hakkındaki hezeyan ürünü olarak gördüğümüz son sözlerinin akademik kökenli bir Dışişleri Bakanına hiç yakışmadığını belirtmek isterim.  Hezimetler dizisi olan dış politikadaki hatalarının, Suriye’de dökülen kanların, hissettiği çaresizliğin ve köşeye sıkışmışlığın Sayın Bakanı hırçınlaştırdığı anlaşılmaktadır.  CHP mensuplarının ahlak, insanlık ve vicdan konusunda Sayın Davutoğlu’ndan da, başkasından da ders almaya ihtiyaçları yoktur.

CHP siyasi kültüründe küfür ve şiddet yoktur.  Bunlara kimin tevessül ettiğini görmek için Sayın Davutoğlu’nun çevresine bakması yeterlidir.  Böyle orantısız ve yersiz iddialarda bulunabiliyorsa, Dışişleri Bakanının neden bu kadar başarısız olduğu ve sürekli hatalar yaptığı da kendiliğinden ortaya çıkmaktadır.

Bir ayrıntıyı da hatırlatayım:  Sayın Davutoğlu Suriyelilerin kaldığı kamplara CHP gitmedi diyor.  Doğrudur.  Ama neden?  Çünkü aylar önce gittiğimizde Sayın Davutoğlu’nun talimatıyla o kamplara CHP vekilleri olarak sokulmadık da ondan.

Son olarak Sayın Davutoğlu, “CHP her gün beni eleştirmek için bir bahane arıyor, günlük olaylara göre eleştiriyor” diyor.  Sayın Davutoğlu, siz her gün hatalarınıza bir yenisini eklediğiniz için bundan daha doğal bir şey olamaz.  Karar ve hareketleriniz arasında o illiyet bağını siz kursanız, siz bile bu kadar hata yapmazsınız.  CHP sizi eleştirmeye devam edecektir.  Bu görevimiz, halkımıza olan borcumuzdur.  Sayın Davutoğlu’nun yapması gereken ise akla ve izana dönmesidir.”