Avrupa Birliği Komiseri Füle: Türkiye terör davalarına bakan mahkemelerin son derece geniş yorumladığı terör tanımını tekrar ele almalıdır.

AB Komisyonu Genişleme ve Avrupa Komşuluk Politikası’ndan sorumlu üyesi Stefan Füle’nin sözcüsü Peter Stano tarafından Avrupa Birliği, Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk’a verilen hapis cezasına ilişkin yapılan açıklamada “Türkiye’nin terörle mücadelesini desteklemekle birlikte ifade hürriyetini temel bir değer olarak gördüklerini belirtti. Stano, terörle mücadele edilirken de ifade hürriyetinin korunması gerektiğine işaret etti. AB’nin temyiz sürecini yakından takip edeceğini vurgulayan Stano ” Türkiye terör davalarına bakan mahkemelerin son derece geniş yorumladığı terör tanımını tekrar ele almalıdır. Şiddete teşvik ile şiddet içermeyen fikirlerin ifade edilmesi arasındaki fark hem kanunda hem de de icraatta netleştirilmelidir.” dedi.