AKP’ye sert çıkış!

Alman Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Cem Özdemir, muhalefetin susturulmasını eleştirdi…

AKP'ye sert çıkış!Alman Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Cem Özdemir’den Dünya Ekonomik Forumu toplantısında AKP’ye sert bir eleştiri geldi. Özdemir, Devlet Bakanı Ali Babacan’ın da bulunduğu panelde,
“Başbakan’ı eleştiren gazetecilerin işten atılması da ne oluyor. Bunu izah edebilir misiniz. Ben Atatürkçü bir aileden geliyorum ve onlar AKP’yi başta desteklediğim için şimdi bana kızıyorlar. Türkiye’de muhalefet kalmadı. Güçlü bir muhalefetin olmaması Türkiye için büyük bir sorundur” dedi.

“AVRUPA BİZİM DİYETİSYENİMİZ GİBİ”

Dünya Ekonomik Forumu’nun İstanbul’da düzenlediği Ortadoğu- Kuzey Afrika ve Avrasya Bölgeleri Zirvesi bugün Swissotel’de başladı.İstanbul’da düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu’na katılan Başbakan Erdoğan, artık ekonomi kadar vicdanın da küreselleşmesi gerektiğini vurguladı. Erdoğan kürsüden inerken, katılımcılar bir anda etrafını sardı. Başbakan ise etrafını saran kalabalığa farklı dillerde teşekkür etti. Bugünkü toplantılara katılan AB Birliği Bakanı Egemen Bağış, AB’yi obez bir diyetisyene benzetti.

Dünya Ekonomik Forumu toplantılarının ana odağı Kuzey Afrika ve Ortadoğu gibi görünse de Avrupa Birliği’yle (AB) ilgili meseleler de görüşmelerde önemli yer tutuyor. AB Bakanı Egemen Bağış’ın katılımıyla gerçekleştirilen “Avrupa Bütünleşmesinin Geleceği” başlıklı panel de bunlardan biriydi.

AB’yi obez bir diyetisyene benzeten Bağış, “Bize sürekli ne yememiz gerektiğini, ne kadar egzersiz yapmamız gerektiğini söylüyor ama bazen yapılması gerekenleri kendi unutuyor” dedi.

Vatan Gazetesi