Avrupa Parlamentosu Ahmet Şık’ı davet etti

Avrupa Parlamentosu AP’ de Türkiye’deki gazetecilere yönelik davaları izlemek için kurulan Ad Hoc Delegasyonu ve AP Liberal Grubu gazeteci Ahmet Şık’ı Brüksel’e davet etti. Şık, 28 Mart’ta Brüksel’de Ad-Hoc Delegasyonu üyeleriyle bulaşacak.

Ad Hoc Delegasyonu Başkanı Sajjad Karim, Türk gazeteciler Nedim Şener, Ahmet Şık, Coşkun Musluk ve Sait Çakır’ın serbest bırakılmasından duyduğu memnuniyeti daha önce yaptığı yazılı açıklamayla dile getirmişti.

Beş kişiden oluşan AP Ad-Hoc delegasyonu şu isimlerden oluşuyor, Michael Cashman (İngiliz-Sosyalist), Helene Flautre (Fransız-Yeşil), Sajjad Karim (İngiliz-ECR Grubu), Ria Oomen-Ruijten (Hollandalı-Hıristiyan Demokrat Grubu), Jaroslaw Walesa (Polonyalı-Hıristiyan Demokrat Grubu). Ancak Walesa’nın bazı nedenlerden dolayı katılamadığı gruba geçici olarak Barbara Matera dâhil oldu. AB Haber

Etkinliğin İngilizce orjinalini aşağıdaki linkte görebilirsiniz: