Orta Doğu Dörtlüsü Tarafından Yapılan Açıklama

Orta Doğu Dörtlüsü (Birleşmiş Milletler, Rusya Federasyonu, Amerika Birleşik Devletleri, Avrupa Birliği) ve Dörtlü Temsilcisi Blair 23 Eylül 2011 tarihli açıklamalarından bu yana meydana gelen gelişmeleri değerlendirmek üzere bugün gayri resmi istişarelerde bulundu. Dörtlü üyeleri açıklamadaki genel hedeflere olan bağlılıklarını tekrar teyit etti. Bu çerçevede, yılsonuna kadar müzakereler yoluyla bir anlaşmaya varılması taahhüdü kapsamında, Ocak ayı başında Ürdün önderliğinde başlatılan önemli gayretleri memnuniyetle karşıladı. Gazze ve Güney İsrail ‘ deki vahim durumu da ele alan Dörtlü kısa süre önce tırmanan duruma ilişkin endişelerini dile getirerek tarafları sağduyuya çağırdı. Dörtlü ayrıca tarafları çabalarını sürdürmeye ve provokatif faaliyetlerden kaçınmaya davet etti. Dörtlü Nisan ayında Washington ‘ da bir araya gelme kararı aldı.