Yargı ve Temel Haklar başlıklı 23. Fasıla ilişkin altı adet İstişari Heyet Raporları

Aşağıda 2011 başlarında Türkiye’yi ziyaret eden uzmanlar tarafından hazırlanmış Yargı ve Temel Haklar başlıklı 23. Fasıla ilişkin altı adet istişari heyet raporunu bulabilirsiniz. Bu raporlar AB Komisyonu tarafından düzenlenen uzman ziyaretleri sonrasında hazırlanmaktatır. Avrupa Birliği çeşitli konularda görüşlerini oluştururken bu raporlardan faydalanmaktadır. Bununla birlikle raporlarda yansıtılan görüşler Avrupa Komisyonu ya da AB Türkiye Delegasyonu’nun değil uzmanların görüşleridir.

Yargının Bağımsızlığı, Tarafsızlığı ve Yönetimi (Professor Dr. Iur. Thomas Giegerich)

Yargı ve Ceza Sisteminin Etkinliği (Luca Perilli)

Cezaevleri (Dr J J McManus)

İnsan Hakları Kurumları (Kirsten Roberts ve Bruce Adamson)