21. AB BİLGİ MERKEZİ İSTANBUL’DA AÇILIYOR

AB ve Türkiye’nin katılım süreci konusunda halkın bilgilendirilmesi amacıyla Avrupa Birliği, 17 Şubat’ta İstanbul Bahçeşehir AB Bilgi Merkezi (ABBM)’ni açıyor. Faaliyetleri Bahçeşehir Üniversitesi ile işbirliği içerisinde yürütülecek olan yeni bilgi merkezi, Türkiye genelinde 21 ABBM’den oluşan ağın da bir parçası oluyor.

İstanbul AB Bilgi Merkezi’nin açılış töreni Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Şenay Yalçın ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Sayın Jean-Maurice Ripert’in ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.

AB Türkiye Delegasyonu tarafından yerel ortaklarla sağlanan işbirliği kapsamında oluşturulan AB Bilgi Merkezleri, vatandaşların Avrupa Birliği, AB politikaları ve Birliğin Türkiye’de yürüttüğü proje ve faaliyetleriyle ilgili sorularına cevap bulabildikleri merkezler olup amaçları AB’yi Türkiye vatandaşlarına yakınlaştırmaktır. Merkezler öğrencilerin, yerel medya, iş dünyası, kamu kurumları ve sivil toplumun da arasında bulunduğu hedef gruplarla yakın irtibat halinde çalışmakta ve yerel ve bölgesel ortaklarla birlikte birçok etkinliğe imza atmaktadır.

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu tarafından ilk AB Bilgi Merkezi’nin 1996 yılında Gaziantep’te kurulmasının ardından Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Erzurum, Eskişehir İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Mersin, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Trabzon ve Van’da bilgi merkezleri açıldı. AB Bilgi Merkezleri faaliyetlerini ticaret ve sanayi odaları, üniversiteler ve belediyelerden oluşan ortaklarıyla işbirliği içerisinde yürütmektedir.

İstanbul Bahçeşehir ABBM’nin açılışı ile AB’nin dinamizmi her geçen gün artan İstanbul iline daha da yakınlaştırılması ve AB’nin sunduğu bilgi, finansman ve iletişim fırsatlarına erişimin kolaylaştırılması amaçlanmaktadır.

Tarih/ Saat: Cuma, 17 Şubat 2012 saat 11:00.

Yer : İstanbul Bahçeşehir Üniversitesi Çırağan Cad. Beşiktaş / İstanbul

Bilgi için lütfen Delegasyonla temasa geçiniz.

Basın ve Enformasyon Yöneticisi Sn. Ebru Taşkın:

ebru.taskin@eeas.europa.eu