Bülten:CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu Brüksel’de AB kurumlarıyla üst düzey temaslarda bulundu

CHP Genel Başkan Yardımcısı, Adana Milletvekili Faruk Loğoğlu Brüksel’de üst düzey temaslarda bulundu.  Temaslarda kendisine CHP Avrupa Birliği Temsilcisi, PES Yönetim Kurulu Üyesi  Kader Sevinç eşlik etti.

Avrupalı Sosyalistler CHP’ye Desteğini Yineledi

PES Genel Sekreteri Philip Cordery ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu

Avrupa Birliği kurumlarından önemli isimlerle bir araya gelen Faruk Loğoğlu CHP’nin üyesi olduğu Avrupa sosyal demokrat partilerinin çatı organizasyonu PES Genel Merkezi’ne de ziyarette bulunarak Genel Sekreter Philip Cordery ile görüştü. PES’in görüşme sonunda yayımladığı açıklamada görüşmeyi “çok olumlu” olarak değerlendiren Cordery ayrıca şunları söyledi:

“PES, Türkiye’de ifade ve toplanma özgürlüğüne karşı devamedenbaskıdan dolayı endişe duymaktadır. CHP liderine karşı hazırlanan fezleke zaten olumsuz olan durumu daha da kötüleştirmiştir. PES, Cumhuriyet Savcısının bu konudaki siyasi tutumunu eleştirmektedir.

“Yenilenmiş AB-Türkiye Gündemi için Çağrı” başlıklı bir metin hakkında görüşülmüştür. Sekiz yıllık bir müzakere süreci sonunda Türkiye’nin üyeliği halen duraklama halinde ve bu durumun değişeceğine dair herhangi bir beklenti de bulunmamaktadır. PES Türkiye’yle üyelik müzakerelerinin devam etmesini istemektedir ve AB Komisyonu ile AB üye ülkelerinin bunu temin etmelerine dair çağrıda bulunmaktadır. PES, Sayın Kılıçdaroğlu’nu Türkiye’de demokrasi ve sosyal adaletin tesisi için verdiği çabalar için desteklemeye devam edecek. PES, AB’nin dâhil edici bir vizyonunun olması gerektiğini ve Türk üyeliğin nihai hedef olduğuna inanmaktadır.”

Avrupa Parlamentosu’nda  temaslar

CHP AB Tem. Kader Sevinç, AP Üyesi L.Roucek, CHP Genel Bşk Yrd Faruk Loğoğlu, S&D Grup Başkanı Hannes Swoboda, AP Uyesi V.De Keyser

Faruk Loğoğlu önceki hafta Avrupa Parlamentosu Sosyalistler ve Demokratlar Grubu’nun başkanlığına seçilen Avusturyalı siyasetçi Hannes Swoboda ile de bir araya geldi. Türkiye’nin AB’ye üyelik süreci ve S&D Grup – CHP ilişkilerini güçlendirecek gelecek dönem projeleri görüşüldü.

Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Ria Oemen-Ruijten ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu

Değişiklik önergelerinin sunulduğu aşamada olan Avrupa Parlamentosu Türkiye Raporu’nun raportörü Avrupa Parlamentosu Üyesi Ria Oemen-Ruijten ile bir araya gelen Faruk Loğoğlu raporda yer alan konular üzerine CHP’nin bakış açısını aktardı.

AB Komisyonu ile CHP arasındaki ilişkilerde yeni dönem

AB Komisyonu Genişleme Genel Müdürü Stefano Sannino ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu

Brüksel’de CHP Genel Başkan Yardımcısı, Adana Milletvekili AB Komisyonu Genişleme Genel Müdürü Stefano Sannino ve ekibi ile bir araya geldiği toplantının ana gündemini AB Komiseri Füle’nin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmesinde önerdiği çalışma grupları konusu oluşturdu. CHP’nin gelecek dönemde AB kurumları ile heyetlerinin farklı politika alanlarında bir araya gelerek görüş alışverişinde bulunması ile ilgili gerekli çalışmalar başlatıldı.

Brüksel’de “Türk Kahvesi Brifingleri” nin ilk konuşmacısı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sn Faruk Loğoğlu

Brüksel’de gerçekleşen “Turkish Coffee Briefings – Türk Kahvesi Brifingleri”  toplantısında “Türk Dış Politikası ve Avrupa” konusunda konuşma yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu’nu dinlemek ve fikir alışverişinde bulunmak üzere Avrupa Birliği kurumlarından ve sivil toplum kuruluşlarından yetkililer katıldı.

Türk Kahvesi Brifingleri kurucusu CHP AB Temsilcisi ve PES Yönetim Kurulu Üyesi Kader Sevinç: “Amacımız az sayıda uluslararası katılımcının samimi bir ortamda ve bir fincan Türk kahvesi eşliğinde güncel konular üzerinde görüş alışverişinde bulunması. Brüksel’in yoğun uluslararası ortamında, günün koşturması içinde bir kahve molası ve entellektüel bir sohbet fırsatı sunmayı hedefliyoruz. Bu çerçevede uluslararası gündem konuları içinde Türkiye’nin de rolüne dikkat çekiyoruz. Türk kahvesi kültürü de buna sıcak bir vesile oluyor.” dedi.

Ayrıntılı bilgi için: www.turkishcoffeebriefings.org

Türk kahvesi briefingleri etkinliğinden yüksek çözünürlüklü fotoğraflarını indirmek için: http://turkishcoffeebriefings.com/2012/01/26/234/