Son Açıklamalar / Avrupa Birliği’nin Dışişleri ve Güvenlik Politikasından Sorumlu Yüksek Temsilcisi ve AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Catherine Ashton – İsrail / Filistin / Mısır

AB Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton’ın İsraili ve Filistinli müzakerecilerin Amman’daki buluşmasına ilişkin açıklaması

AVRUPA BİRLİĞİ Brüksel, 3 Ocak 2012

AB Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi ve Komisyon Başkan Yardımcısı Catherine Ashton bugün aşağıdaki açıklamayı yayımladı:

“Ürdün Dış İşleri Bakanı’nın daveti üzerine Israil ve Filistinli müzakereciler bugün [3 Ocak] Amman’da Barış Dörtlüsü Elçileri ve Dörtlü Temsilcisi Tony Blair ile bir araya geldiler. Majesteleri Ürdün Kralına ve Dışişleri Bakanı Judeh’e 23 Eylül tarihli Dörtlü açıklaması çerçevesinde bu toplantıyı kolaylaştırdıkları için en derin şükranlarımı sunuyorum. İsrail ve Filistinlileri bu ümit vaat edici ilk toplantıyı daha ileriye götürerek Orta Doğu’da adil, kalıcı ve kapsamlı bir barış için çalışmaya devam etmeleri yönünde teşvik ediyorum. AB bu ihtilafın çözümlenmesi amacıyla elinden gelen katkıyı sunmaya kararlıdır.”

AB Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton’ın Sözcüsü tarafından Mısır polisi ve adli makamlarının sivil toplum örgütleri bürolarına yönelik baskınları konusunda açıklama

AVRUPA BİRLİĞİ Brüksel, 30 Aralık 2011
A 538/11

Avrupa Birliği’nin Dışişleri ve Güvenlik Politikasından sorumlu Yüksek Temsilcisi ve Komisyon Başkan Yardımcısı Catherine Ashton’ın Sözcüsü tarafından bugün yayımlanan açıklama:

“Yüksek Temsilci, Mısır polisi ve adli makamlarının bazı yerel ve uluslararası sivil toplum örgütlerinin bürolarını bastıkları yönündeki haberleri büyük bir endişe ile not etmiştir. Bu sivil toplum örgütlerinden bazıları demokrasi ve insan hakları alanında faaliyet göstermektedir.

Sivil toplum örgütlerine karşı bu aleni güç kullanımının Mısır’ın demokrasiye geçiş sürecine denk gelmesi ayrıca endişe vericidir. Yüksek Temsilci tüm Mısırlı yetkililere mevcut sorunu çözmeleri ve sivil toplum örgütlerinin Mısır’ın geçiş sürecini destekleyen çalışmalarını sürdürmelerine imkan vermeleri çağrısında bulunur.”