Mustafa Tamimi’nin hayatını kaybetmesiyle ilgili olarak AB Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton’ın sözcüsü tarafından yapılan açıklama

AVRUPA BİRLİĞİ Brüksel, 13 Aralık 2011A 509/11

Avrupa Birliği’nin Dışişleri ve Güvenlik Politikasından sorumlu Yüksek Temsilcisi ve Komisyon Başkan Yardımcısı Catherine Ashton’ın sözcüsü tarafından bugün yayımlanan açıklama:”Yüksek Temsilci, Batı Şeria’nın Nabi Salih köyünden Mustafa Tamimi’nin trajik ölümünden derin bir üzüntü duymaktadır. Kendisi, haftalık gösterilere katıldığı sırada, yakın mesafeden atılan göz yaşartıcı gaz bombası sonucunda yaşamını yitirmiştir. Sn. Tamimi köy toprakları ile kaynak sularının Halamiş sakinleri tarafından sistematik olarak istimlâk edilmesini protesto ediyordu. Yüksek Temsilci her koşulda orantısız güç kullanımını esefle karşılamaktadır ve İsrailli yetkilileri olayı etraflıca soruşturmaya çağırmaktadır.