CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: AB sürecinde çok gerideyiz

AA – 11.Aralık.2011

Türkiye’nin Avrupa Birliği (AB) sürecine ilişkin soruyu yanıtlayan Kılıçdaroğlu, “Avrupa Birliği sürecinde çok gerilerdeyiz. AKP, AB’yi kullandı, demokratik söylemlerini kullandı. Ama bugün geldiğimiz noktada artık AB’ye ihtiyacı olmayan bir siyasi anlayış çıktı ortaya. ‘Ne demokrasisi kardeşim, ben bildiğimi okurum’…” ifadesini kullandı. Kılıçdaroğlu, yeni anayasa çalışmaları değerlendirirken de CHP’nin bütün samimiyetiyle ülkeyi sağlıklı, çağdaş, tutarlı bir anayasaya kavuşturma çabası içinde olduğunu söyledi. CHP’nin uzlaşma içinde bir anayasa yapılmasından yana olduğunu, ilgili komisyonda da bu anlayışla çalışacağını dile getiren Kılıçdaroğlu, “Arkadaşlara talimatım var, hiç kimse masadan kalkmayacak. Bizim amacımız Türkiye’ye çağdaş bir anayasa getirmek” dedi.