AVRUPA BİRLİĞİ TÜRKİYE DELEGASYONU – Son Aciklamalar – 30.11.2011

AB Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton tarafından Tahran’daki İngiliz Büyükelçiliği’nde meydana gelen güvenlik olayı ile ilgili açıklama

AVRUPA BİRLİĞİ Brüksel, 29 Kasım 2011
A 481/11

AB Dış İşleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi ve Komisyon Başkan Yardımcısı Catherine Ashton bugün aşağıdaki açıklamayı yaptı:

"Tahran’daki İngiliz Büyükelçiliği binasının göstericilerin saldırısına uğradığını büyük bir endişe ile öğrenmiş bulunuyorum. Hiçbir şekilde kabul edilemez bu saldırıyı şiddetle kınıyorum. İran İslam Cumhuriyeti hükümetini derhal Viyana Sözleşmesi dahil, diplomatları ve Elçilikleri koruma konusundaki uluslararası yükümlülüklerini yerine getirmeye çağırıyorum. Gelişmeleri yakinen takip ederek, İngiliz makamları ve AB Üye Devletleri ile temasları sürdürüyorum.”