AVRUPA BİRLİĞİ TÜRKİYE DELEGASYONU – Son Aciklamalar – 01.12..2011

AB Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton’ın Lübnan Özel Mahkemesi 2011 bütçesine katkısını ödeme kararına ilişkin açıklaması

AVRUPA BİRLİĞİ Brüksel, 30 Kasım 2011
A 483/11

AB Dış İşleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi ve Komisyon Başkan Yardımcısı Catherine Ashton bugün aşağıdaki açıklamayı yaptı:

"Bugün Başbakan Mikati, Lübnan’ın Lübnan Özel Mahkemesi 2011 bütçesine katkı payını ödediğini açıkladı. Lübnan’ın uluslararası yükümlülüklerini yerine getirmeye devam edeceği yönünde Lübnanlı makamların daha önce vermiş oldukları taahhütler çerçevesinde bu olumlu adımı memnuniyetle karşılıyorum. Özel Mahkeme, Lübnan’da suçların cezasız kalmasıyla mücadele konusunda ve adaletin tecellisinde önemli rol oynamaktadır. Lübnanlı yetkililere Mahkeme ile işbirliklerini sürdürmeleri çağrısında bulunuyorum. Başbakanın kararı, hükümetin istikrarının korunması ve önemli reform gündeminin uygulanmasını sağlamalıdır. AB, yenilenen Avrupa Komşuluk Politikası bağlamında Lübnan ile yakın şekilde çalışmaya devam etmeye hazırdır.”