CHP’den Ermenistan’a kınama, Hükümet’e çağrı

Dağlık Karabağ’daki cephe hattında gerilim sonrası CHP’den yapılan açıklamada, “Ermenistan tarafından uluslararası hukuka aykırı olarak gerçekleştirilen ateşkes ihlalini ve sivillerin ölümüne ve yaralanmasına neden olan saldırıyı kınıyoruz” denildi.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan ordusunun bu sabah saat 06.00’da cephe hattı boyunca, Azerbaycan ordusunun mevzileri ile sivil yerleşim alanlarına ateş açtığını Azerbaycan’ın cephe hattında karşı saldırıya geçtiğini duyurdu.

İki ordu arasında çatışmaya ilişkin CHP’den bir açıklama geldi. CHP Genel Başkan Başdanışmanı Ünal Çeviköz, “Ermenistan tarafından uluslararası hukuka aykırı gerçekleştirilen ateşkes ihlalini, sivillerin ölümüne ve yaralanmasına neden olan Azerbaycan’a yönelik saldırısını kınadıklarını” bildirdi.

Çeviköz, yaptığı yazılı açıklamada, “Ermenistan’ın sabaha karşı gerçekleştirdiği saldırıyı büyük bir endişe ve üzüntüyle öğrendiklerini” belirtti.

“TÜRKİYE AGİT’İ HAREKETE GEÇİRMELİ”

CHP Genel Başkan Başdanışmanı Çeviköz, açıklamasında şunları kaydetti:

“Ermenistan tarafından uluslararası hukuka aykırı olarak gerçekleştirilen ateşkes ihlalini ve sivillerin ölümüne ve yaralanmasına neden olan saldırıyı kınıyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi’nin her zaman Azerbaycanlı kardeşlerimizin yanında olduğunun altını bir kez daha kuvvetle çiziyoruz. Türkiye, uluslararası toplum başta olmak üzere, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Minsk Grubu’nu daha fazla can kaybına yol açılmadan harekete geçirmeli ve sorunun barışçıl yollarla çözülmesine mutlaka destek olmalıdır.”

Yıllardır çözüm bulunamayan Yukarı Karabağ sorununun savaşla halledilmesinin mümkün olmadığını vurgulayan Çeviköz, barışın sağlanabilmesi için öncelikle Ermenistan’ın işgal altında tuttuğu Azerbaycan topraklarından askerlerini geri çekmesi gerektiğine işaret etti.

Çeviköz, açıklamasını, “Cumhuriyet Halk Partisi olarak, şehit düşen Azerbaycanlı kardeşlerimize rahmet, Azerbaycan halkına baş sağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz.” ifadesiyle bitirdi.

Galeri | Bu yazı Uncategorized içinde yayınlandı. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google fotoğrafı

Google hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s