Suriyeli mülteciler için AB’den para yardımı alan Türkiye neden verileri paylaşmıyor?

880x495_cmsv2_c6ab669b-2cc5-592d-8bf5-579463630815-3434328

Avrupa Birliği’nin Türkiye’ye Suriyeli mülteciler için gönderdiği para yardımı ile ilgili bir rapor kaleme alan Avrupa Sayıştayı uzmanlarından Bettina Jakobsen Euronews Türkçe’nin sorularını cevapladı. Raporda Türkiye’nin göçmenlere harcanan 1,1 milyar euro tutarındaki paradan faydalananların listesini vermeyi reddettiğini bunun da, yardımın doğru bir şekilde kullanılmadığı yolundaki şüpheleri artırdığı uyarısında bulunuluyor.

Avrupa Birliği’nin bütçesini denetlemekle sorumlu Avrupa Sayıştayı uzmanlarından Bettina Jakobsen “Mülteci krizinin başlangıcından bu yana Türkiye mültecilere büyük ölçüde destek oldu. Ancak yapılan yardımlardan kimlerin faydalandığını bilme hakkımız var. Avrupalı vergi mükellefleri bunu merak ediyor. Türkiye’ye yardım sağlayan Avrupa Birliği kurumlarının bu bilgilere erişebilmesi yasal bir haktır.

Avrupa Birliği kurumlarının işleyişi antlaşmalarda da yer alıyor.” ifadelerini kullandı. Jakobsen “Veri koruma konusuna büyük önem veriyoruz bu yüzden bütün belgeler koruma altında oluyor ve saklanıyor.” dedi.

Kaynak: Suriyeli mülteciler için AB’den para yardımı alan Türkiye neden verileri paylaşmıyor?

Galeri | Bu yazı Uncategorized içinde yayınlandı. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )