Merkel nasıl bir Avrupa Birliği istiyor?

880x495_cmsv2_ad22c8d4-2549-53c1-90fb-48f84d51756b-3434128

Avrupa’yı derinden sarsan mülteci krizinin ardından aldığı kararlar nedeniyle giderek güç kaybeden Almanya Başbakanı Angela Merkel Fransa’nın Strazburg kentinde Avrupa Birliği’nin geleceği ile ilgili Avrupa milletvekillerine yönelik bir konuşma yaptı.

Konuşmasında birlik ve beraberliğin önemine vurgu yapan Merkel, Avrupa Birliği’nin dış politikasını güçlendirmek amacıyla “Avrupa Güvenlik Konseyi”nin kurulmasını önerdi. Alman Başbakan Avrupa Birliği üyesi ülkeler sırayla kurumun başkanlığını yapacak, böylece önemli konuları daha hızlı karara bağlayabilecek.” ifadelerini kullandı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un ardından Almanya Başbakanı Angela Merkel de gerçek anlamda NATO ile rekabet halinde olmayacak güçlü bir Avrupa ordusunun bir an önce kurulması gerektiğini söyledi.

Kaynak: Merkel nasıl bir Avrupa Birliği istiyor?

Galeri | Bu yazı Uncategorized içinde yayınlandı. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )