Londra ve Brüksel ayrılık için anlaştı: Bundan sonra ne olacak?

880x495_cmsv2_80277318-e788-5ad7-b76a-e9005319b5f6-3436592

Birleşik Krallık ile Avrupa Birliği yolları ayırmaya ilişkin ön mutabakata vardı. Zorlu müzakereler sonucunda hazırlanan taslak metinle en büyük engel atlatılmış olsa dahi bu Brexit’le sona gelindiği anlamına gelmiyor.

Bundan sonraki süreçte söz hakkı diğer aktörlerde.

Öncelikle İngiltere Başbakanı Theresa May, taslak metni hükümetine kabul ettirmek için Bakanlar Kurulunu topladı. İktidardaki Muhafazakarlara dışarıdan destek veren Kuzey İrlandalı Demokratik Birlik Partisi daha önce elindeki kozu kullanarak Brexit anlaşmalarının taleplerini karşılamaması halinde hükümetten desteğini çekme tehdidinde bulunmuştu. Dolayısıyla May, kendi çevresinden çok DUP’u ikna etmek içinde çaba sarfedecek.

Kaynak: Londra ve Brüksel ayrılık için anlaştı: Bundan sonra ne olacak?

Galeri | Bu yazı Uncategorized içinde yayınlandı. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )