İngiltere’de Bakanlar Kurulu, AB ile varılan Brexit taslak anlaşmasını onayladı

880x495_cmsv2_3ea42844-aac4-58fc-b7cb-75b647318c9b-3437084

Avrupa Birliği ile Birleşik Krallık’ın üzerinde anlaştığı Brexit taslak metni İngiltere’de Bakanlar Kurulu tarafından onaylandı.

Londra’da olağanüstü yapılan kabine toplantısının ardından açıklama yapan Başbakan Theresa May, Brexit planının onaylandığını duyurdu. May, üzerinde anlaşmaya varılan taslak metnin iki tarafın da çıkarını olduğunu vurguladı. Beş saat süren kabine toplantısının ardından konuşan Başbakan May, zor günlerin halen önlerinde olduğunu kaydetti.

Bakanlar Kurulu’nun bu zor kararı müşterek aldığını belirten May’in “oybirliği” kelimesini kullanmaması dikkat çekti. Yerel basında çıkan haberlerde 10 bakanın anlaşmaya karşı çıktığı belirtiliyor.

Kaynak: İngiltere’de Bakanlar Kurulu, AB ile varılan Brexit taslak anlaşmasını onayladı

Galeri | Bu yazı Uncategorized içinde yayınlandı. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )