İtalya ile AB arasındaki bütçe krizi nereye gidiyor ?

880x495_cmsv2_2c6f4633-432f-57c9-b13f-a9957fe83511-3400484.jpg

Brüksel’de toplanan Euro Bölgesi maliye bakanları Avrupa Komisyonu’nun iki hafta önce Avrupa Birliği kurallarına uymadığı gerekçesi ile geri çevirdiği İtalya’nın 2019 yılı bütçesini görüşüyor. Bakanların Komisyon’a Avrupa Birliği tarihinde ilk kez gerçekleşen bu konu ile ilgili desteğini sunması bekleniyor.

Avrupa Komisyonu 23 Ekim tarihinde ilk kez Birlik ülkelerinden birinin bütçesini “eşi benzeri görülmemiş” bir şekilde AB kurallarını çiğnediği gerekçesi ile kabul etmedi.

İtalyan hükümetinin seçim vaatlerini yerine getirmek için aşırı borçlanmayı göze alması Brüksel’in tepkisine neden oldu.

Kaynak: İtalya ile AB arasındaki bütçe krizi nereye gidiyor ?

Galeri | Bu yazı Uncategorized içinde yayınlandı. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )