CHP’li Belediye Başkanları AP’de düzenlenen kent diplomasisi ve genişleme toplantısında konuştu; Demokrasi 4.0 da gündeme geldi

Alman sosyal demokrat vakfı FES ve SODEM tarafından düzenlenen kent diplomasisi ve genişleme konulu toplantı için Brüksel’e gelen CHP’li Belediye Başkanları akıllı kentler, kent diplomasisi konularının üzerinde durdular.

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer konuşmasında demokrasinin artık vatandaşların sorunlarına yanıt veremediğine, teknolojinin de desteğiyle yaratılacak yeni bir paradigmaya ihtiyaç olduğunu, bunun belki de Demokrasi 4.0 olduğunu ifade etti. Başkam Soyer ayrıca kentlerin yükselen rolüne ve kent diplomasisinin AB genişleme süreci bakımından da önemine vurgu yaptı.

Toplantıda söz alan CHP Avrupa Birliği Temsilcisi ve Avrupa Sosyalistler ve Demokratlar Partisi Yönetim Kurulu Üyesi Kader Sevinç, CHP’li belediye başkanlarını Brüksel’de görmekten duyduğu memnuniyeti ve AB sürecinin projeler temelinde yerel gündem ile ayakta tutulmasının önemini dile getirdi.

Başkan Soyer’e Demokrasi 4.0 vurgusu için de teşekkür eden Sevinç “Vatandaş ve sosyal girişimci şapkamla Demokrasi 4.0 ‘ı andığınız için teşekkür ediyorum. 2014’ten bu yana atölyeler, konuşmalar ve yazılarla uluslararası alanda süren, kurucusu olduğum Demokrasi 4.0 girişiminde tam olarak şuan üzerinde durduğumuz sorun ve zorluklara çözümler üretiyoruz. Burada da gündeme uluslararası tescilli markamızla konunun gündeme gelmesinden mutluluk duydum. Yerel boyut demokrasinin 21. yüzyıl versiyonunda önemli bir rol oynayacak.” dedi.

Galeri | Bu yazı Uncategorized içinde yayınlandı. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s