Altın Vize: AB’ye 10 yıl içinde 25 milyar euro yatırım yapıldı

880x495_cmsv2_ceae6af6-4497-54f9-a6bf-b16095eccfcb-3369366

Avrupa’da ev satın alan yabancılara verilen tartışmalı “Altın Vize” konusunu araştıran Uluslararası Şeffaflık örgütü raporunu açıkladı. Araştırma, yolsuzlukla mücadele kapsamında gerçekleştirildi. Altın vize uygulaması gayrimenkul satın almaları şartıyla kişilere ve ailelerine ülkede ikamet izni veya AB vatandaşlığı sağlıyor ayrıca Schengen bölgesinde serbest bir şekilde dolaşılmasını mümkün kılıyor.

Rapora göre Avrupa Birliği ülkeleri son 10 yıl içerisinde “Altın vize” uygulaması ile 100 bin kişiye oturma izni sağladı. 6 bin kişi ise doğrudan Avrupa Birliği vatandaşı oldu. Avrupa Milletvekili Ana Gomes bu duruma tepki göstererek Avrupa Birliği’nin güvenliğinin tehdit altında olduğunu söyledi: “Zengin yabancılara yönelik prosedürleri hızlandırıyorlar. Genelde bu insanlar kaçakçı oluyor. Avrupa Birliği’nin güvenliğini ve Schengen bölgesini tehdit eden bir durum. Schengen bölgesi resmen satışa sunuluyor.”

Kaynak: Altın Vize: AB’ye 10 yıl içinde 25 milyar euro yatırım yapıldı

Galeri | Bu yazı Uncategorized içinde yayınlandı. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )