Yeni söylem AB-Türkiye ilişkilerine ivme kazandırır mı?

880x495_cmsv2_1b102312-5780-5090-b36b-28bf7816906c-3342938

Türkiye’nin Avrupa Birliği (AB) üyeliği perspektifinden uzaklaştığı bir dönemde, Ankara’nın AB’ye yönelik eylem ve söylemlerindeki yumuşama önümüzdeki süreçte Ankara’nın AB ve üye ülkelerle ilişkilerinde yeni bir başlangıç yapma gayretine işaret ediyor.

Bu söylemleri özellikle Ankara-Berlin hattındaki diplomasi atağı, AB ile ilişkilerin her alanda canlandırılması konusunda hükümetin verdiği son mesajlar ve Türkiye’nin AB katılım sürecinin önemli mekanizmalarından olan Reform Eylem Grubu’nun üç yıllık aradan sonra Ağustos ayında gerçekleştirilmesi gibi bir dizi somut adım olarak sıralayabiliriz.

Aynı şekilde AB yetkilileri de Türkiye ve AB üyeleri arasındaki derin görüş ayrılıklarına rağmen Türkiye ile diyaloğa her zamankinden daha çok ihtiyaç olduğunu her düzeyde vurguluyor. İki tarafın da diyalog ve işbirliğine vurgu yapan mesajları son yıllarda gerilen AB-Türkiye ilişkilerine ivme kazandırabilir mi?

Kaynak: Yeni söylem AB-Türkiye ilişkilerine ivme kazandırır mı?

Galeri | Bu yazı Uncategorized içinde yayınlandı. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )