Hukuk örgütleri Türkiye’yi BM’ye şikayet etti: Yargı bağımsızlığı kaybediliyor

880x495_cmsv2_a138ff3d-7e29-5908-a2e4-6c96a1622d02-3344292

İngiltere merkezli üç hukuk örgütü, Birleşmiş Milletler’e sunduğu bir raporda, Türkiye’deki yargı bağımsızlığına yönelik kaygıları ve hukuk ihlallerini sıralayarak BM’yi ivedilikle harekete geçmeye çağırdı.

Rapor, Hukuk Cemiyeti, İngiltere ve Galler İnsan Hakları Komitesi ve Uluslararası Barolar Birliği İnsan Hakları Enstitüsü tarafından hazırlandı.

BM Hakimler ve Avukatlar Bağımsızlığı Özel Raportörü Diego Garcia- Sayan’a sunulan rapor, yargı bağımsızlığına yönelik tehditler, sistematik bir biçimde avukatların cezalandırılması ve savcı ve hakimlerin tasfiyesi başlıklarını kapsıyor.

Kaynak: Hukuk örgütleri Türkiye’yi BM’ye şikayet etti: Yargı bağımsızlığı kaybediliyor

Galeri | Bu yazı Uncategorized içinde yayınlandı. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )