Salzburg’daki AB Zirvesi’nde Brexit çıkmazı

880x495_cmsv2_05c13092-a86a-5f65-ba98-1c6795d38a21-3327580

Avusturya’nın Salzburg kentinde 2 günlük gayriresmi Avrupa Birliği zirvesi kapsamında bir araya gelen Avrupalı liderler, İngiltere Başbakanı Theresa May’e Brexit konusunda ilerleme sağlanması için baskıyı artırıyor.

Brexit kapsamında İrlanda sorunu hala çözüme kavuşturulamadı. Ekonomik alanda da anlaşmazlıklar var. Zirvenin ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İngiliz Başbakan May’in Brexit ile ilgili yaptığı özellikle ekonomik alana yönelik önerilerin Ortak Pazar kurallarına uymadığı gerekçesi ile kabul edilemez olduğunu ifade etti. Macron tansiyonun giderek yükseldiğini, referandum sırasında verilen sözlerin aksine müzakerelerin oldukça yavaş ilerlediğini ifade etti.

Ekim ayında Brexit ile ilgili anlaşmaya varılması hedefleniyor. İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden çıkmasına 6 ay kala tartışmalar giderek yoğunlaşıyor.

Kaynak: Salzburg’daki AB Zirvesi’nde Brexit çıkmazı

Galeri | Bu yazı Uncategorized içinde yayınlandı. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )