AP’den Kosova’ya vize serbestisi onayı

880x495_cmsv2_533e8630-ba7a-50d6-87bb-626c6b854800-3316644.jpg

Fransa’nın Strasbourg şehrinde toplanan Avrupa milletvekilleri Kosovalı vatandaşların Avrupa Birliği ülkelerine seyahat edebilmeleri ile ilgili tasarıyı onayladı.

Tasarı 186’ya karşı 420 üyenin onayı ve 22 çekimser oyla kabul edildi. Avrupa Komisyonu’nun geçtiğimiz temmuz ayında konuya yönelik yaptığı öneri Avrupa Birliği Konseyi yani üye ülkeler tarafından da kabul edilirse biyometrik pasaport sahibi Kosova vatandaşlarının AB ülkelerine girmek için vizeye ihtiyacı kalmayacak.

Kosova vatandaşları 90 gün boyunca İrlanda ve İngiltere hariç Avrupa Birliği ülkelerine vizesiz seyahat edebilecek. Vize serbestisinin hayata geçirilmesi için Avrupa Birliği Konseyi’nden nitelikli çoğunluk çıkması gerekiyor.

Kaynak: AP’den Kosova’ya vize serbestisi onayı

Galeri | Bu yazı Uncategorized içinde yayınlandı. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )