Juncker: AB küresel bir aktör olmalı

AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, birliğin durumuna dair yıllık konuşmasında AB’yi birlik olmaya çağırdı. Juncker’in AB Komisyonu başkanı olarak son birliğin durumu konuşması idi.

AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, birliğin durumunu değerlendirdiği geleneksel yıllık konuşmasında AB’yi küresel sorunlara karşı uyardı. Avrupa’nın uluslararası alanda daha güçlü bir rol üstlenmesi gerektiğini belirten Juncker, “Büyük küresel bir aktör olmak zorundayız” dedi.

Juncker Strasbourg’daki Avrupa Parlamentosu’nda yaptığı konuşmada, Dolar’a karşı Euro Bölgesi’nin para birimi olan Euro’nun güçlendirilmesini ve Avrupa’nın dış politikasıyla ilgili kararların çoğunluk ile alınması sağlanarak daha etkili olması gerektiğini savundu. “Artık Avrupa egemenliğinin zamanı geldi” diyen Juncker, “Bunu bizden isteyen dünya politikası” dedi.

Kaynak: https://www.dw.com/tr/juncker-ab-k%C3%BCresel-bir-akt%C3%B6r-olmal%C4%B1/a-45468608

45458036_303

Galeri | Bu yazı Uncategorized içinde yayınlandı. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )