AB’den ABD’ye misilleme: Yeni gümrük vergileri yolda

Avrupa Birliği ABD ürünlerinden 2,8 milyar dolarlık gümrük vergisi almaya hazırlanıyorYasa tasarısının kabul edilmesi durumunda en çok etkilenecek ürünler portakal suları, burboun viskiler, kot pantalonlar ve motorsikletler.

Yeni düzenlemenin Temmuz ayı başında görüşülmesi öngörülüyor.

1 Haziran itibariyle yürürlüğe giren yeni Amerikan gümrük vergileri uyarınca AB üyesi devletler ABD’ye ithal ettikleri çelik için %25, alüminyum için ise %10 oranında vergi ödemeye başlamıştı.

Avrupa Komisyonu ise yasadışı olarak değerlendirdiği ABD’nin ek gümrük vergilerinin yürürlüğe girmesiyle bu ilave vergilerin “uzlaşılmış uluslararası kurallara aykırı olduğu” gerekçesiyle durumu Dünya Ticaret Örgütü’ne taşımıştı.

Daha fazla bilgi için

CHP AB Temsilciliği

Galeri | Bu yazı Avrupa Birliği, Euronews, Haberler içinde yayınlandı ve , , olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

w