CHP Avrupa Birliği Temsilcisi Kader Sevinç Sputnik Radyo’ya Türkiye’de Yaklaşan Seçimler ve AB Gündemini Değerlendirdi

Sevinç, sorulan bir soru üzerine bazı Avrupa ülkelerinde seçim propagandasına ilişkin yasaklama uygulamalarına ilişkin görüşlerini paylaştı. İktidarın yaydığı gibi Avrupa ülkelerinin demokratik davranmadığı yönündeki propagandanın gerçeği yansıtmadığını belirten Sevinç, ilgili ülkelerin kendi toplumlarında huzursuzluk yaratılmaması ve herhangi bir gerginliğe yer verilmemesi amacıyla miting yapılmasına yasak getirdiğini vurguladı. Bunun sebebinin de özellikle iktidar mensuplarının daha önce pek çok kez örneği görüldüğü gibi Avrupa ülkelerinde Türk vatandaşlarına yönelik verdiği “entegre olmayın”, “Avrupa nazidir” gibi batı ve Avrupa karşıtı mesajlar vermesi sebebiyle sadece iktidar değil tüm siyasi partilere propaganda yasağı geldiğinin altını çizdi.

Avrupa ile Türkiye arasında son birkaç yılda gerilen ilişkilerden ve Türkiye’nin itibarının giderek gerilemesinden duyduğu üzüntüyü dile getiren Sevinç, geçmişte Türkiye dendiğinde gözü parlayan insanların bugün Türkiye adını duyduğunda yüzlerinin düştüğünü ifade etti. Tüm bunların siyasi iktidarın “kindar” politikalarının sonucunu olduğunu belirten Kader Sevinç, öteden beri Türkiye’de Avrupa ve batı düşmanı bir kesimin var olduğunu öte yandan Türkiye’yi hem Avrupa’da hem tüm dünyada yıldızlaştırabilecek kapasitede insanların da var olduğuna işaret etti.

Avrupa içerisinde de Türkiye karşıtı kesimlerin var olduğunu ancak siyasi iktidarın uygulamalarının ve yanlış politikalarının bu kesimlere malzeme sunduğunu ifade eden CHP AB Temsilcisi Sevinç Avrupa ülkelerinin de bu Türkiye karşıtlarına teslim olmadan hareket etmeleri gerektiğini vurguladı.

Sevinç; “AB üyelik süreci sadece Türkiye için değil tüm aday olmuş ülkeler için partiler üstü bir meseledir. Ne zamanki Türkiye’de iktidar bunu bize unutturdu ve partizan bir mesele olarak ele almaya başladı, reformları keyfiyetle seçmeye başladı, üyelik işi çıkmaza girdi. Türkiye’nin öncelikle evinin içini toplaması gerekiyor. Hırvatistan’ın yaptığı gibi AB sürecinin takip edecek bir komite kurulmalı, başında muhalefetten bir müzakerecinin olması şart. Diplomasi 4.0’ı Türkiye hayata geçirebilirse ve içerideki kavgayı bitirebilirse bu iş toparlanabilir. Öte yandan da AB’nin temel hak ve özgürlükler başta olmak üzere Türkiye’de varlığını daha fazla hissettirmesi ve tüm süreçlerde bir paydaş olarak yer alması gerekiyor.” dedi.

Röportajın tamamını dinlemek için tıklayın

CHP AB Temsilciliği

Galeri | Bu yazı Uncategorized içinde yayınlandı. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s