Çevreciler AB’ye dava açıyor

Avrupalı çevreciler, sera gazı salınımı seviyesinin düşürülmesi konusunda Avrupa Birliği Genel Mahkemesi’ne başvurmak için hazırlanıyor.Açılacak davanın masrafları “Gezegeni Koruyalım” adlı Alman sivil toplum kuruluşu tarafından ödenecek.

Avrupa Birliği ülkelerinde küresel ısınma yüzünden son dönemde yaşanan kuraklık ve kasırga gibi felaketler vatandaşların, Brüksel’e daha etkili önlemler alınması için baskı yapmasına yol açıyor.

Bu başvuruyla birlikte Avrupa Birliği’nin bir kurumu ilk defa çevre konusunda mahkemede hesap verecek. Belçika, İrlanda ve Hollanda da bu konuda ulusal düzeyde hükümetlere dava açıldı. Çevreciler, şu ana kadar AB dışında en 30 ülkede ve ABD’nin bir eyaletinde sera fazı salınımıyla ilgili yönetime dava açtı.

Daha fazla bilgi için – Euronews

CHP AB Temsilciliği

Galeri | Bu yazı Avrupa Birliği, Euronews, Haberler içinde yayınlandı ve , , olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )