AB Komisyonu ve Gazprom anlaştı

Avrupa Birliği Komisyonu ve Rus enerji şirketi Gazprom arasında yaklaşık 7 yıldır devam eden doğalgaz anlaşmazlığı, Gazprom’un rekabet kullarına uymaya yönelik bağlayıcı taahhütler vermesi üzerine anlaşmayla noktalandı.

AB Komisyonu Rekabetten Sorumlu Üyesi Margrethe Vestager, Rus enerji devinin rekabetçi piyasa şartlarına uymak için bağlayıcı yükümlülükleri yerine getirmeyi kabul ettiğini belirtti.

Gazprom, Avrupa’ya sağladığı doğalgazın diğer ülkeler arasında tekrar satışına karışmama taahhüdünde bulundu. Gazprom’un anlaşmayı ihlal etmesi durumunda yıllık cirosunun yüzde 10’u kadar para cezasıyla karşı karşıya kalması söz konusu.

Daha fazla bilgi içinCHP AB Temsilciliği

Galeri | Bu yazı Avrupa Birliği, Euronews, Haberler içinde yayınlandı ve , , olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

w