Almanya İçişleri Bakanı Seehofer mülteci dairesindeki skandal nedeniyle baskı altında

Almanya Federal Göçmen ve Mülteciler Dairesi’nde sığınmacılara rüşvet karşılığı iltica hakkı tanınması skandalı büyüyor.

İçişleri Bakanı Horst Seehofer skandalın sadece personelin görevden alınması gibi bir kararla sınırlı kalmayacağını belirtti.

Seehofer, olayın kişi ya da kurumların nüfuzu dikkate alınmaksızın açıklığa kavuşturulacağını belirterek, “Çünkü bu kişiler Federal Göçmen ve Mülteciler Dairesi’ne duyulan güvene zarar verdi” dedi.

Skandalın merkezinde Bremen’deki Göçmen ve Mülteci Dairesi bulunuyor. 2013-2016 yılları arasında çalışanların en az bin 200 sığınmacıya yeterli hukuki dayanak olmaksızın iltica statüsü tanıdığı ortaya çıkmıştı. O dönemin Bremen Göçmen ve Mülteci Dairesi Müdürü ve diğer şüpheliler hakkında “rüşvet” ve “sığınma başvurularının kötüye kullanılması suretiyle organize suç işlendiğine dair şüphe” iddiasıyla soruşturma başlatılmıştı.

Daha fazla bilgi için

CHP AB Temsilciliği

Galeri | Bu yazı Uncategorized içinde yayınlandı. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )