Batı Balkan zirvesinde AB’nin geleceği tartışıldı

Avrupa Birliği -Batı Balkan zirvesi Perşembe günü Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da gerçekleştirildi.

Zirvede 28 Avrupa ülkesinin lideri Balkanlar’daki mevkidaşlarıyla bir araya geldi. Bulgaristan’dan sonra AB Konseyi dönem başkanlığını 1 Haziran’da devralacak Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, “Batı Balkan ülkelerinin önünde güzel bir perspektif görüyoruz. Bu ülkeler de kendi yolundan AB’ye doğru ilerlemeli. Bu ülkeler sadece coğrafi olarak değil, duygusal olarak da Avrupa’nın birer parçasıdır. AB’ye katılımlarına destek verirken, bu desteğimizi dönem başkanlığını devralacağımızı 1 Haziran sonrası da sürdüreceğiz.” diye konuştu.

Daha fazla bilgi için

CHP AB Temsilciliği

Galeri | Bu yazı Avrupa Birliği, Euronews, Haberler içinde yayınlandı ve , , olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )