Sırbistan’da mahsur kalan sığınmacılar

Avrupa Birliği ülkelerine ulaşmaya çalışan birçok sığınmacı Sırbistan’da mahsur kalmış durumda.Sığınmacılar genelde Macaristan, Hırvatistan ve bazen Romanya’da polisin sert müdahalesi ile karşı karşıya kaldıklarını belirtiyorlar.

Diğer yandan birçok sivil toplum örgütü sığınmacılara yardımcı olmaya çalışıyor.

2016 yılının Mart ayında AB ve Türkiye sığınmacı krizi ile mücadelede anlaşmaya vardı. Balkan güzergahı da kapatıldı ancak sığınmacılar Türkiye üzerinden Sırbistan’a akın etmeye devam ediyor.

Daha fazla bilgi için

CHP AB Temsilciliği

Galeri | Bu yazı Avrupa Birliği, Euronews, Haberler içinde yayınlandı ve , , olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

w