İtalya’da “Alman modeli” bir koalisyon anlaşması çok yakın

4 Mart’ta yapılan genel seçimlerden bu yana çalkantılı bir sürecin yaşandığı İtalya’da, hükümetin kurulamaması üzerine aşırı sağcı Lig ile sistem karşıtı 5 Yıldız Hareketi’nin liderleri koalisyon olasılığını görüşmek üzere bir araya geldi.

Koalisyon partilerinin ayrı düştükleri en önemli konulardan birini Avrupa Birliği’ne bakış açıları oluşturuyor. Kimi anlaşmaları yeniden masaya yatırma arzularını ifade etseler de 5 Yıldız Hareketi, İtalya’nın Euro Bölgesi’nde ve Avrupa’da kalmasını isterken, Lig lideri Salvini, Birlik’e sıklıkla sert eleştiriler yöneltmekten kaçınmıyor.

Lig’in (eski adıyla Kuzey Ligi) 44 yaşındaki lideri Matteo Salvini, Viktor Orban ve Marine Le Pen gibi AB karşıtı Avrupalı politikacılarla da ittifak halinde olan bir isim.

Taraflar arasında mutabakatın sağlanması halinde bu hafta koalisyonun kurulduğunun açıklanabileceği belirtiliyor.

Daha fazla bilgi için

CHP AB Temsilciliği

Galeri | Bu yazı Uncategorized içinde yayınlandı. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

w