Cumhurbaşkanı Adayı İnce: “AB hedefinden sapmış olan Türkiye’yi yeniden rotasına döndürmek için yola çıktık.”

Cuma günü CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı olarak açıklanan Muharrem İnce verdiği ilk röportajında AB vizyonunu ortaya koydu: “Türkiye’nin AB hedefi AKP ile başlamadı. Cumhuriyet’le, hatta tanzimatla başladı. Milli politikaydı ama ne yazık ki bundan uzaklaştı. Türkiye’nin AB projesini, hedefini yeniden hızlandıracağız.”

“Ekonomide nitelikli insanlarla çalışacağız.”

Son dönemde alarm zillerinin çaldığı ekonomideki kötü gidişata ilişkin de açıklamalarda bulunan İnce, Ekonomi kurmaylarını iş başına getirirken CHP’li mi diye bakmayacağını partizanlık yapmayacağını söyledi.

İsraf ve şatafat vurgusu

Ekonomiyi düzeltmek için terörle ve yolsuzluklarla kararlı bir mücadele gerektiğinin altını çizen Muharrem İnce “Tasarruf edeceğim ama memurdan, işçiden değil, şatafattan tasarruf edeceğim. Ekonominin önemli bir kısmı da psikolojidir aslında. Saraylarda yaşamayan, 300 araçla gezmeyen bir cumhurbaşkanı görüntüsü bile buna katkı sağlayacaktır” ifadelerini kullandı.

CHP AB Temsilciliği

Galeri | Bu yazı Uncategorized içinde yayınlandı. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s